Skip to main content

Van Posterholt naar Sint Odiliënberg

Ontdek het bourgondische zuiden van Roermond met een fietstocht langs schilderachtige dorpjes, verscholen tussen weelderig groen. Deze fietsroute neemt je mee op een avontuur door de charmante Limburgse plaatsen Sint Odiliënberg en Posterholt. Onderweg word je omringd door ongerepte natuur en ontdek je onverwacht boeiende bezienswaardigheden.

Betoverend Sint Odiliënberg
Begin je ontdekkingsreis in Posterholt en laat je leiden naar het historische Sint Odiliënberg, een dorp doordrenkt van eeuwenoude geschiedenis. Het dorp ademt de verhalen van heilige Otger, een negende-eeuwse missionaris die hier zijn laatste rustplaats vond. Verderop prijkt een prachtige basiliek met cultuurhistorische waarde. Wist je dat het befaamde Pieterpad, een van de langste en meest geliefde wandelroutes van Nederland, door dit dorp slingert? Hierdoor is Sint Odiliënberg een geliefde pleisterplaats voor reizigers vanuit alle windstreken.

Verheug je dus op een dag vol verrassingen; omarm de schoonheid van deze pittoreske dorpjes en laat je betoveren door het Limburgse landschap. De route belooft een fietstocht te worden doordrenkt van geschiedenis dwars door mooie natuur. Wees welkom!