Skip to main content

Fietsen door het Schaagbachtal

Stap in de wereld van ongerepte natuur, slechts een steenworp verwijderd van Posterholt! Deze fietsroute neemt je mee op een magische reis door het wonderschone Helpensteinerbachtal, het betoverende Schaagbachtal en het idyllische Petersholz, gelegen net over de Duitse grens.

Laat je verrassen door de Helpensteiner Bach. Posterholt is het vertrekpunt van deze avontuurlijke tocht. Vanuit hier peddel je via het schilderachtige Vlodrop de grens over naar het mooie natuurgebied rondom de Helpensteiner Bach. Hier slingert de beek rustig door het landschap, omringd door weelderige oevers van oude elzenbroekbossen. Het is een oase van rust, een ideale omgeving om doorheen te fietsen en te genieten van de ongerepte schoonheid van Moeder Natuur.

Hier, te midden va dit unieke gebied, vinden vogels als de boomleeuwerik, de zwarte specht en de klapekster hun thuis. Met een beetje geluk spot jij ze zelf. Hou je ogen dus goed open! Via het pittoreske Birgelen fiets je uiteindelijk weer de bewoonde wereld in.

Stap op je fiets en laat je meevoeren door dit grootse natuurgebied, doorspekt met Nederlandse en Duitse dorpjes. Dit is jouw uitnodiging voor een fietstocht vol avontuur en ontdekkingen. Geniet met volle teugen!