Skip to main content

Beugelen

(vanaf 8 personen)

Stap op onze beugelbaan, een spannend speelveld van 5 bij 10 meter met een opwindende uitdaging bovenaan – de beugel op 2,5 meter van de rand. Hier gaan teams van 2 personen de strijd aan, elk met een unieke bol in hun eigen kleur.

De actie begint zodra de eerste speler zijn bol met een stevige zwaai door de beugel probeert te krijgen. Wanneer de bol tot stilstand komt, is het de beurt aan de spelers 2, 3 en 4. Zodra alle vier bollen vanuit de greppel in het spel zijn gebracht, begint het echte spel. De speler wiens bol het dichtst bij de beugel ligt, mag als eerste aan de slag. Dan volgt de bol van de tegenpartij, en zo verder.

Punten verdienen kan bij beugelen op verschillende manieren. Niet alleen door je eigen bol door de beugel te slaan, maar ook door de bol van de tegenstander in de greppel te laten belanden. Maar let op, als jouw eigen bol in de greppel eindigt, krijgt de tegenstander twee punten extra. Speel je de bol van de tegenstander van bovenaf door de beugel, dan worden er twee punten afgetrokken bij hem. De winnaar van het beugelen? Diegene die als eerste 30 punten binnenhaalt!

Bij beugelen blijft elke speler consistent spelen met dezelfde bol. Afwisselen is de regel, dus twee keer achter elkaar met dezelfde bollen spelen is niet toegestaan. De partijen wisselen per beurt. Sta met beide voeten op de speelbaan, tenzij je vanuit de greppel speelt aan het begin van de baan. Dan staat één voet in de greppel en de andere op de baan.

De spelregels van het beugelen worden uiteraard verder uitgelegd door onze ervaren baanmeester tijdens het spel. Klaar voor een spannende wedstrijd beugelen? Kom dan naar onze beugelbaan en daag jezelf uit!

Geniet tijdens of achteraf nog na met onze overheerlijke bittergarnituur voor slechts een € 5,00 per portie.

Minimaal aantal personen: 8

Vanaf € 47,50 per uur (per groep) per volwassene